Velgen

Nieuwe velgen auto

D&S Bandenservice – Velgen van lichtmetaal en staal

Ben je op zoek naar nieuwe velgen voor je auto? Zijn je oude velgen aan vervanging toe of wissel je van zomer- naar winterbanden? Bestel dan je nieuwe velgen bij D&S Bandenservice. Bij ons ben je verzekerd van de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs! Onze gebruikte lichtmetalen velgen schelen al gauw 45% en stalen velgen zelfs tot 55% van de nieuwprijs. Bestel je ook gelijk nieuwe zomer- of winterbanden? Dan krijg je zelfs nog eens 5% extra korting op je velgen! Bekijk meteen ons aanbod aan nieuwe en tweedehands velgen of neem gerust contact met ons op voor vragen.

Onze voordelen

Bij D&S Bandenservice reken je niet alleen maar op de beste kwaliteit velgen voor scherpe prijzen. Met ons gecertificeerde personeel weet je ook zeker dat je velgen vakkundig worden gemonteerd. Hierbij gebruiken we altijd de juiste materialen en de juiste montage technieken. Kortom: we verzorgen alles voor je. Bestel je velgen bij ons, laat ze door ons monteren en ben verzekerd van de volgende voordelen:

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Gecertificeerd personeel
  • Flexibel
  • Klantvriendelijk en persoonlijk contact
  • Ook zonder afspraak mogelijk
  • 24/7 Drop-off service
Velgen monteren auto

Velgen en uitstraling

Bij D&S Bandenservice hebben we een breed scala aan velgen die passen bij verschillende automerken en soorten auto’s. Waar velgen voor de ene persoon gewoon een onderdeel van de auto is, zijn velgen voor de andere persoon een uniek onderdeel van de algehele uitstraling. Velgen zijn hoe dan ook een bepalend onderdeel voor de uitstraling van de auto. Zo zullen lichtmetalen velgen in combinatie met brede of erg lage banden bijvoorbeeld uitstekend passen bij een sportwagen. Het belangrijkste van velgen is echter dat ze bij je auto passen en dat ze op de juiste manier gemonteerd worden.

Lichtmetalen stalen velgen

Lichtmetalen en stalen velgen

Bij ons vind je velgen van lichtmetaal en staal. Lichtmetalen velgen zijn gemaakt van lichte metalen en bestaan voornamelijk uit aluminium. Stalen velgen daarentegen zijn gemaakt van puur staal. Dit maakt het zwaarder in gewicht. Wanneer kies je welk materiaal? Stalen velgen kies je het beste als je veel rijdt op onverharde wegen of wegen die slecht onderhouden zijn. Stalen velgen zijn ook aan te raden in combinatie met winterbanden. Stalen velgen kunnen namelijk beter tegen het strooizout op de weg en de barre omstandigheden tijdens winterse ritjes. In alle andere gevallen wordt er vaak voor een lichtmetalen velg gekozen. Dit vooral vanwege de uitstraling en dat zomerbanden vaak langer meegaan op een lichtmetalen velg.

Velgen vervangen?

Nieuwe velgen auto
Nieuwe velgen auto

Soorten velgen

Zoals je hierboven al las zijn velgen gemaakt van staal of van lichtmetaal. Stalen wielen hebben vaak wieldoppen om voor een mooiere uitstraling te zorgen. De lichtmetalen velgen hebben dat meestal niet nodig. Deze zijn specifiek ontworpen voor hun uitstraling en zijn vaak glad afgewerkt in zilvergrijs of in een andere kleur. Daaroverheen wordt vaak een laag blanke lak aangebracht om de velgen te beschermen en om voor extra glans te zorgen. Dit maakt ook het onderhoud van lichtmetalen velgen gemakkelijker. Vuil en remstof zal minder snel blijven zitten aan dit gladde oppervlak. De meeste mensen die waarde hechten aan velgen, hechten waarde aan het esthetische aspect ervan. We hebben dan ook veel verschillende soorten prachtige velgen voor veel verschillende soorten auto’s, zowel nieuw als tweedehands. Met deze velgen til je de uitstraling van je auto meteen naar een hoger niveau.

Velgen en banden balanceren

Of je nu kiest voor lichtmetalen velgen of voor stalen velgen. Of je nu zomerbanden, winterbanden of all-season banden hebt. Elke combinatie van wiel en band is na de montage van band op velg uit balans. Dit komt doordat elke velg en elke band bij de fabricage een heel kleine onregelmatigheid mee heeft gekregen. Dat is onvermijdelijk en zorgt dus voor een verlies in balans. Als deze onbalans niet wordt verwijderd, dan trilt het stuur tijdens het rijden. Of nog erger en gevaarlijker: je hele auto trilt. Door de wielen en de banden met elkaar in balans te brengen, verdwijnt deze onbalans en kun je je auto weer besturen zonder trillingen. Het is daarnaast ook mogelijk dat er een onbalans in een wiel ontstaat door het simpelweg dagelijks gebruiken van de auto. Zelfs als je al een stoeprandje raakt, kan dit voor een onbalans zorgen. Vermoed je dat je banden uit balans zijn? Kom dan vandaag nog bij ons langs voor een controle. Onze drop-off service is 24/7 bereikbaar.

Velgen en banden balanceren

Contact

Ben je op zoek naar nieuwe velgen voor je auto? Zijn de oude versleten, wissel je van seizoensbanden of ben je gewoon toe aan iets nieuws? D&S Bandenservice is dé aangewezen specialist op het gebied van velgen voor auto’s. Zowel voor het kopen van velgen als op het gebied van uitgebreide montage en service moet je bij ons zijn. Kom langs voor de complete voorraad, voor een controle of voor vragen. Je bereikt ons telefonisch op 020 354 1700 en per mail via info@densbandenservice.nl.